Leven in de Brouwerij®

Wij helpen je team ontdekken hoe je uit een ander vaatje kunt gaan tappen. Hop doet leven!

B(r)ouwen is mensenwerk

Leven in de Brouwerij® is een innovatieve aanpak om jouw team te laten bruisen. Uit het ambachtelijke proces van bier brouwen kunnen we verrassende lessen trekken voor onze dagelijkse praktijk. Samen gaan we dat in een aantal stappen ontdekken: brouwen, gisten, bottelen, rijpen en natuurlijk proeven.

Stap 1 - Brouwen

Als team gaan jullie gezamenlijk aan de slag. Wij halen jullie uit je normale werkomgeving en laten jullie in een ontspannen sfeer bier brouwen en heerlijke tapas maken. Iedereen wordt ondertussen uitgedaagd om actief mee te denken wat succes is voor jullie organisatie en team en hoe je dit bereikt. Samen terugkijkend ervaringen delen en vooruitkijkend visies formuleren.

Stap 2 - Gisten

Wie weet er nu beter hoe ervoor staat en waartoe je in staat bent dan jezelf! Onze scans helpen jouw team om zelf te ontdekken waar je nu staat op het gebied van Doelgericht Samenwerken. Hierdoor krijg je duidelijk inzicht de krachten en belemmeringen van je team. Deze stap haalt letterlijk en figuurlijk er uit wat er in zit.

Stap 3 - Bottelen

Vanuit een gedeeld beeld over waar je als team/organisatie op dit moment staat, helpen we jullie concrete doelen te definiëren en een stappenplan om daar te komen. Het bier is inmiddels uitgegist en klaar om gebotteld te worden. De geformuleerde doelen en acties worden samen met het bier verzegeld. Jullie eindproduct is een krat van je eigen bier met jullie specifieke thema’s en gedragsdoelen op het etiket!

Stap 4 - Rijpen

Veel speciale biersoorten moeten nog verder rijpen op de fles. Zo is het ook met je voorgenomen plannen. Die mogen verder rijpen, uitkristalliseren en dat gebeurt het beste door er actief mee aan de slag te gaan.

Stap 5 - Proeven

Je weet pas of bier voldoende gerijpt is door het te proeven. Na een periode van ca. 6 maanden willen we de tijd nemen om even stil te staan in hoeverre de vastgestelde doelen al vorm hebben gekregen. Een moment om successen te vieren, ervaringen te delen, er van te leren en met frisse moed weer verder aan de slag te gaan met het verwezenlijken van je ambities.